Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Μέσα από τις πολυετείς συστηματικές έρευνές του και τα πολλά σχετικά δημοσιεύματά του, για άγνωστες πτυχές της νεότερης ιστορίας της πόλεως και του Ν. Τρικάλων, συνέβαλε σημαντικά στην ιστορική διερεύνηση και προβολή τους.
Ο κ. Κατσόγιαννος γεννήθηκε στην Αίγινα το 1937 και από 3 ετών ζει στα Τρίκαλα, όπου αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων.
Από το 1962 έως το 1996 υπηρέτησε ως τεχνολόγος μηχανικός στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων. Έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Υπουργείο Εμπορίου.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Ε. Κατσαρός, γεννήθηκε το 1945 στη Μεσοχώρα Τρικάλων και είναι δημότης Τρικκαίων.
Είναι Πολιτικός Μηχανικός, Διπλωματούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με έτος αποφοιτήσεως του 1971.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Πόπη Μπαλαμώτη – Σπιτά. Η Συγγραφέας

Πόπη Μπαλαμώτη – Σπιτά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Πόπη Μπαλαμώτη – Σπιτά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επί 25 έτη υπηρέτησε ως Καθηγήτρια Φιλόλογος στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση σε πολλά σχολεία της χώρας μας.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Κλιάφα Μαρούλα

Κλιάφα Μαρούλα

Η Μαρούλα Κλιάφα γεννήθηκε το 1937 στα Τρίκαλα, όπου και ζει μόνιμα με την οικογένειά της. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και από το 1972 ασχολείται με τη λογοτεχνία, τη μελέτη της τοπικής ιστορίας, τη συλλογή λαϊκών παραμυθιών, παραδοσιακών παιχνιδιών και παλαιών φωτογραφιών. Τα μυθιστορήματά της για έφηβους έχουν κάνει πολλές επανεκδόσεις, δυο βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα ρωσικά και στα γερμανικά, ενώ αποσπάσματα των έργων της έχουν συμπεριληφθεί σε σχολικά βιβλία του δημοτικού σχολείου και στα "Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας" του γυμνασίου.